Touched Romania

Touched Romania

Voluntar pentru destine

Status: Fundraising

Infiinţat în 2002 acest program are ca scop reducerea diferenţelor fizice, emoţionale, de educaţie care rezultă în urma instituţionalizării copiilor  şi ajutorarea celor abandonaţi în spitale sau cu afecţiuni medicale grave.

[ Show more ]

5,480 RON

Sumă:

2

Galantomi:

37

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În 2012 numărul copiilor părăsiţi în maternităţi sau în alte unităţi sanitare a ajuns aproape la 1500, în creştere faţă de anii precedenţi, potrivit Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Programul de voluntariat in spitale si institutii pentru copiii aflati in dificultate a luat fiinţă tocmai pentru a răspunde acestei situaţii grave. Touched România este un partener de încredere al instituţiilor guvernamentale pentru a veni în ajutorul copiilor abandonaţi în spitalele si institutiile din Bucureşti, cu un program de voluntariat şi donaţii pentru nevoile primordiale ale copiilor.

Infiinţat în 2002 acest program are ca scop reducerea diferenţelor fizice, emoţionale, de educaţie care rezultă în urma instituţionalizării copiilor  şi ajutorarea celor abandonaţi în spitale sau cu afecţiuni medicale grave. Numărul aproximativ de copii care au beneficiat pâna în prezent de acest program este de 800.

Acest program include:

- asigurarea unei îngrijiri holistice pentru nou născuţi (asigurarea nevoilor fizice, emoţionale şi materiale)
- masajul şi stimularea nou născuţilor
- dezvoltarea şi evaluarea copiilor
- un program educational si de reintegrare sociala pentru copiii institutionalizati

Programul de voluntariat se desfasoara în câteva institutii si spitale din Bucureşti, cum ar fi Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului, secţia de bebelusi abandonaţi, Spitalele Fundeni si M.S. Curie- Secţiile oncologie pediatrică si Centrul de Primire Urgenta Copii Abuzati.

In prezent, în aceste spitale lucrează 30 de voluntari instruiţi pentru îngrijirea şi dezvoltarea copiilor, precum şi grupuri de elevi si voluntari din  companii  multinationale, care doresc să contribuie la îngrijirea copiilor grav bolnavi si a celor abandonati.

Donatiile colectate pentru acest proiect acopera costurile cu materialele pentru activitatile voluntarilor in spitale (jocuri, papetarie, material didactic) precum si pentru diverse consumabile necesare in spital pentru copii cu situatii materiale reduse.